Tıkanan lavabo açmak için ne yapmalı ev hanımlarının bu soru için verebileceği birçok cevap vardır aslında. Çünkü her bayanın kendine göre tıkanan lavaboyu açmak için kullandığı bir yöntem vardır. Tabi bu yöntemler geçici çözümler sunsa da bayanlar bu şekilde işlerini yapmaya devam etmektedir.
Tıkanan lavaboları açmak başlı başına bir sorundur aslında. Önce evde uygulanabilecek basit yöntemler olan pompa ile lavaboyu açmaya çalışmak, tazyikli su vermek, sıcak su dökmek ve daha farklı birçok şey. Bunlar dışında marketlerde satılan ucuz fiyatlı ve bir o kadar da tehlikeli olan kimyasal lavabo açıcılar kullanılır. Bu açıcılar lavabo içerisine döküldükten sonra üzerine sıcak su dökülür. Bu su döküldüğü anda sıçrar ve cilde temas ederse o zaman ciltte yanıklar oluşur. Çıkan buhar solunduğu zaman ise zehirlenmelere yol açabilir. İşte tıkanan lavabo açmak için ne yapılır bayanların en çok kullandığı ve bildiği yöntemler bunlardır.
Tıkanan lavabo açmak için ne yapmalı bu soru için bizim kullandığımız yöntemler ise son teknoloji bir cihaz olan tıkanıklık açma robotudur. Lavabolar içerisine atılan yemek atıkları, yağ, çay atıkları, kıl, saç, sabun ve deterjan atıkları bir noktada birikmeye başlar. Bir alanda biriken bu atıklar suyun geçişini engeller ve lavabo içerisinde su birikmesine neden olurlar. Sizin uyguladığınız basit yöntemler bu alanı açsa da burada kalan yağ atıkları aynı şekilde ilerleyen zamanlarda tekrar atıkların birikmesi için çalışmaya devam eder. İşte yaşanılan bu tesisat tıkanıklıklarını ortadan kaldırmak için yapılması gereken en iyi şey tıkanıklık açma robotu ile sorunun giderilmesidir.
Kullanılan bu tıkanıklık açma robotu nasıl çalışır, tıkanan lavabo açmak için ne yapmalı kısaca açıklayalım. Tıkanan lavaboyu açmak için lavabo giderinden içeriye bir kamera gönderilir. Kamera boru içerisinde hareket ederken borudan alınan görüntü tesisatçı tarafından bir ekrandan izlenir. Tıkalı alan görüldüğü ve tespit edildiği anda ise kamera üzerinde bulunan tıkanıklığı açmaya yarayan robot harekete geçerek bu alanda bulunan atıkların temizlenmesini sağlar. Daha sonra ise borular içerisine tazyikli su verilip borunun içerisinin tamamen temizlenmesi sağlanır. Bundan sonra ise tesisat güvenli bir şekilde kullanılmaya devam edilir.